IZJAVA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV

Toshiba namenja velik pomen spoštovanju osebnih pravic vseh obiskovalcev na svojih spletnih straneh in uporabnikov spletnih komunikacijskih storitev.

V nadaljevanju vas seznanjamo z našo IZJAVO O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV, ki vas seznanja o naravi in ​​obsegu zbranih osebnih podatkov prek spletnih strani in spletnih komunikacijskih storitev, kot tudi to, za kakšne namene se ti podatki obdelujejo in uporabljajo.

PROTOKOL SPLETNEGA STREŽNIKA

Ko obiščete našo spletno stran, kar je značilno za skoraj vse spletne strani, naš strežnik začne s samodejnim zbirnjem osebnih podatkov, kot so IP-naslov (vključno z imenom domene, povezane z IP-naslovom, t. i. »using reverse look-up«), datum in čas vašega obiska naše spletne strani, strani, ki ste jih obiskali na naši spletni strani, brskalnik, ki ga uporabljate ipd. Shranjuje tudi podatek, iz katere država obiskujete našo spletno stran (shranjuje se le domena države, na primer »si« za Slovenijo), jezik brskalnika, ki ga uporabljate, spletna stran, prek katere ste povezali z našo spletno stranjo, katero besedo ste uporabili za iskanje (če ste dostopili prek iskalnika), kakor tudi vrsto povezave in operacijski sistem. Vse informacije nam pomagajo pri izboljševanju kakovosti storitev.

OSEBNI PODATKI, KI JIH POSREDUJETE PREK
SPLETNE STRANI ALI Z UPORABO SPLETNIH KOMUNIKACIJSKIH STORITEV

Na splošno velja, da vam ni treba posredovati osebnih informacij za dostop do naše spletne strani. Kljub vsemu pa boste morda morali posredovati zahtevane podatke, v kolikor boste želeli uporabljati spletne komunikacijske storitve. Vaši osebni podatki (npr. ime, naslov, telefonska številka, e-poštni naslov itd.) se shranijo le, če nam ob uporabi storitve na naši spletni strani posredujete te podatke (npr. registracija garancije/storitve, registracija za prilagojene spletne izkušnje, se prijavite za prejemanje obvestil (samo e-pošta) ali udeležbo v igrah). Podatki se shranijo in uporabijo za izvedbo zahtevane storitve. Če ste nam dali soglasje, da lahko uporabljamo podatke tudi v druge namene, jih tudi uporabimo (npr. pošiljanje dodatnih informacij o našem podjetju in o naših izdelkih). Ravno tako je potrebno vaše soglasje za prenos osebnih podatkov tretjim osebam izven zakonsko dovoljenih okoliščin.

Na nekaterih spletnih mestih uporabljamo t. i. dvojni sistem prijave. To pomeni, da ko se prvič registrirate pri nas, prejmete v potrditev e-sporočilo s podatki za prijavo. Prejete podatke boste nato uporabili za dostop do naše spletne strani. Vaša registracija ni aktivna, dokler se ne boste prijavili z vašim uporabniškim imenom in geslom.

PRAVICA DO UPORABE OSEBNIH
PODATKOV IN SOGLASJE O PREKLICU

Imate pravico, da v vsakem trenutku prejmete kopije vaših shranjenih osebnih podatkov. Poleg tega imate pravico, da za vedno prekličete svoje soglasje. Prosimo, uporabite naslov, naveden pod "Kontakti" za preklic in odjavo.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV MLADOLETNIH OSEB

Naše spletne strani in spletne komunikacijske storitve niso namenjene otrokom in mlajšim od 14 let. Otroci in mlajši od 14 let ne smejo posredovati osebnih podatkov prek interneta brez soglasja njihovih staršev ali skrbnikov. Zagotavljamo, da ne bomo nikoli zavestno zbirali osebnih podatkov mladoletnih oseb ali jih kakor koli uporabili.

PIŠKOTKI

Nekateri od naših spletnih strani uporabljajo piškotke za sledenje željam uporabnikov in nam obenem pomagajo optimalno strukturirati spletno stran. Piškotek je majhna datoteka, ki se naloži na uporabnikov računalnik. Piškotki zagotavljajo uporabniku prijazno uporabniško izkušnjo. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove nastavitve in želje, uporabniku je tako ob naslednjem obisku samodejno prikazana vsebina, ki jo želi in na način, kot si jo želi prikazati. Ti piškotki obstajajo samo do konca internetne seje. Tudi če ne želite piškotkov, lahko še vedno uporabljate nekatere naše spletne strani, vendar upoštevajte, da so lahko v temu primeru nekatere funkcije omejene in / ali, da vam nekatere spletne strani ne bodo na voljo. Večina brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Vendar pa lahko to preprečite tako, da nastavite vaš brskalnik, da blokira vse piškotke. Za podrobnosti si oglejte navodila, ki jih brskalnika proizvajalca.

UPORABA GOOGLE ANALYTICS

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, spletno analitično storitev podjetja Google (»Google«). Google Analytics uporablja piškotke, ki so tekstovne datoteke na vašem računalniku in pomagajo pri analizi spletne strani oziroma posredujejo informacijo o tem, kako uporabniki stran uporabljajo. Informacija, ki jo pri tem pridobijo (vključno z IP-naslovom), bo posredovana in shranjena na Googlovih strežnikih v ZDA. Na tej spletni strani smo aktivirali razširitev »_anonymizeIp()«, tako da bo vaš IP-naslov posredovan le kot kratica iz držav EU ali ECC. Celoten IP-naslov bo strežnikom podjetja Google v ZDA posredovan samo v izjemnih primerih. V imenu upravljavca te spletne strani bo Google to informacijo uporabil za oceno vaše uporabe spletne strani, morebitne pritožbe glede aktivnosti na spletni strani ali posredoval druge podatke v zvezi z aktivnostjo na spletni strani ter uporabo interneta upravljavcu spletne strani. IP-naslov, posredovan z vašega brskalnika, v povezavi z Google Analytics ne bo primerjan z nobenimi drugimi podatki, ki jih hrani Google. Uporabi piškotkov se lahko izognete z nastavitvijo v vašem brskalniku, toda bodite pozorni – če to storite, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcionalnosti spletne strani. Poleg tega lahko preprečite posredovanje dokumentacije in podatkov glede vaše obiskanosti spletne strani (vključno z IP-naslovom) s strani podjetja Google, s tem ko prenesete in namestite naslednji spletni vtičnik https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

POVEZAVE DO DRUGIH SPLETNIH STRANI

Naše spletne strani vsebujejo povezave do drugih spletnih strani, kjer boste izvedeli več o izdelkih podjetja Toshiba, ostalih podjetjih v skupini ali naših partnerjih. Prosimo, upoštevajte, da ta izjava o varovanju podatkov ne velja za take spletne strani tretjih oseb, na katere ste lahko preusmerjeni.

Na naših spletnih straneh lahko najdete tudi povezave na spletne strani družabnih medijev, kot so Facebook, YouTube in drugi. Z njihovimi spletnimi stranimi ne upravlja Toshiba. Politika zasebnosti podatkov je stvar posameznega ponudnika spletnih storitev. Toshiba nima vpliva na obdelavo ali uporabo vaših osebnih podatkov s ponudniki platform tretjih oseb in je odgovorna le za vsebino, ki jo sama zagotavlja na spletnih straneh. Da bi v celoti lahko doživeli interakcijo in izkušnjo Toshibinih družabnih medijev, se boste morda morali registrirati. Prosimo, upoštevajte, da lahko Facebook ali drugi ponudniki storitve zberejo osebne podatke (npr. IP-naslov), takoj ko boste sledili kateri od takšnih povezav ali ko se vaš brskalnik poveže z spletnimi stranmi družabnih medijev.

VARNOST

Toshiba je za zagotovitev varnosti vaših osebnih podatkov uvedla tehnične in organizacijske varnostne ukrepe. Osebni podatki uporabnikov so shranjeni na naših varnih omrežjih in dostop je omejen le na zaposlene in partnerje, ki so upravičeni do dostopa do našega sistema.

Na območjih, kjer vnesete podatke, delamo z SSL standardnim sistemom šifriranja. Prosimo, upoštevajte, da mora vaš brskalnik podpirati sistem zaščite šifriranja. Ta SSL protokol lahko najdete v Internet Explorerju različico 3.0 ali višji različici in večini drugih brskalnikov. Podatki so shranjeni v podatkovnih bazah, ki so zaščitene pred nepooblaščenim dostopom z varnostnimi požarnimi zidovi in programsko opremo. Kadarkoli vaš brskalnik prikaže simbol zaklenjene ključavnice na dnu zaslona ​​ali podobno ikonco oziroma označen spletni naslov drugega brskalnika, pomeni, da se vaši podatki prenašajo v šifrirani obliki.

Če certifikat SSL ni na voljo zaradi tehničnih razlogov, se prikaže napaka na strani, s čimer je zagotovljeno, da se vaši podatki v nobenem primeru ne prenašajo brez šifriranja.

OBDELAVA PODATKOV V DRŽAVAH ZUNAJ
EVROPSKEGA GOSPODARSKEGA PROSTORA

Nobeni osebni podatki, zbrani preko te spletne strani se ne obdelujejo izven Evropskega gospodarskega prostora.

SPLOŠNO

Toshiba si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve pogojev Izjave o varovanju osebnih podatkov brez predhodnega opozorila.

INFORMACIJE / KONTAKTI

Lahko nas kontaktirate na spodnjem naslovu, če

  • želite popraviti, izbrisati ali blokirati svoje osebne podatke
  • želite pridobiti informacije o osebnih podatkih, ki jih hranimo o vas
  • želi umakniti svoje soglasje
  • imate kakršnakoli vprašanja, ki se nanašajo na varovanje podatkov

Toshiba Europe GmbH
Pravna pisarna
Hammfelddamm 8
41460 Neuss
Nemčija

Različica: maj 2012