* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *
SPLOŠNE IZJAVE
1. Vse omenjene specifikacije izdelka so odvisne od modela, konfiguracije in lokalne razpoložljivosti.
2. Grafična procesorska enota (GPE)
Učinkovitost delovanja grafične procesorske enote (GPE) se lahko razlikuje glede na model izdelka, konfiguracijo, programsko opremo, nastavitve upravljanja porabe in uporabljene funkcije. Zmogljivost GPE je optimirana samo v načinu z napajanjem iz električne vtičnice in je lahko v načinu z akumulatorskim napajanjem opazno manjša.

Skupni razpoložljivi grafični pomnilnik je seštevek namenskega video pomnilnika, sistemskega video pomnilnika in skupnega sistemskega pomnilnika. Količina skupnega sistemskega pomnilnika je odvisna od velikosti sistemskega pomnilnika in drugih dejavnikov.
3. Pomnilnik (glavni sistem)
Grafični podsistem lahko za delovanje uporablja del glavnega sistemskega pomnilnika in tako zmanjša skupno količino sistemskega pomnilnika, ki je na voljo za druge namene. Količina glavnega sistemskega pomnilnika, ki je dodeljena podpori grafičnega podsistema, je odvisna od grafičnega podsistema, uporabljene programske opreme, velikosti sistemskega pomnilnika in drugih dejavnikov.

Računalniki z 32-bitnim operacijskim sistemom lahko naslovijo do 3 GB sistemskega pomnilnika. Samo računalniki s 64-bitnim operacijskim sistemom lahko naslovijo 4 GB ali več sistemskega pomnilnika.

HyperMemory™ je vsota lokalnega in sistemskega pomnilnika, ki ga VPE (vizualna procesna enota – Visual Processing Unit) uporablja pri obdelavi ter prikazu 3D- in drugih slik. Količina razpoložljivega pomnilnika HyperMemory™ je odvisna od lokalnega grafičnega pomnilnika in nameščenega sistemskega pomnilnika.
4. Čas delovanja z akumulatorjem
Izmerjeno s programsko opremo MobileMark® 2007. MobileMark je blagovna znamka družbe Business Applications Performance Corporation. Ocena temelji na modelu MobileMark Productivity 2007, kjer uporabnik izvaja običajna mobilna pisarniška opravila, ali na modelu Reader 2007, kjer uporabnik prebira dokumente. Oglejte si »Podrobne specifikacije« izvedenih preskusov. Podrobnosti preskusov programske opreme MobileMark 2007 so na voljo na naslovu www.bapco.com

Ocena je namenjena samo za primerjavo in ne pomeni časa delovanja, ki ga bodo izkusili posamezni uporabniki. Dejanski čas delovanja z akumulatorjem se lahko precej razlikuje od specifikacij, kar je odvisno od modela, konfiguracije, programske opreme, nastavitev upravljanja porabe in funkcij, ki jih uporabljate, pa tudi od odstopanj v delovanju različnih sestavnih delov. Ocena časa delovanja z akumulatorjem je bila oblikovana z rezultati preskusov na izbranih modelih in konfiguracijah, ki jih je Toshiba izvedla pri določenih parametrih preskušanja v času izdaje tega besedila, in tako velja samo za natanko te preskusne pogoje.

Akumulator po določenem času izgubi zmožnost delovanja pri največji zmogljivosti in ga je treba zamenjati. To je značilno za vse akumulatorje.
5. Zaslon LCD
Znižanje svetlosti je običajen pojav pri zaslonih LCD.

Po določenem obdobju in odvisno od uporabe računalnika pride do znižanja svetlosti zaslona LCD. To je običajna značilnost tehnologije LCD.
6. Zaslon
Pri vklopu računalnika so lahko na zaslonu TFT vidne majhne svetle pike. Zaslon je sestavljen iz izjemno velikega števila tankoplastnih tranzistorjev (TFT) in je izdelan z izredno natančno tehnologijo. Morebitne majhne svetle pike na zaslonu so značilne za tehnologijo proizvodnje zaslonov TFT.

Največja svetlost zaslona je na voljo samo v načinu z napajanjem iz električne vtičnice. Pri uporabi akumulatorskega napajanja se zniža svetlost zaslona, ki je nato ne morete povečati.
7. Odzivni čas zaslona
Odzivni čas zaslona je povzet iz tehničnih podatkov prodajalca zaslonov. Lahko se razlikuje glede na konfiguracijo izdelka, komponente proizvajalca in/ali okolje, kjer je računalnik v uporabi.
8. Največja svetlost je na voljo v načinu z napajanjem iz električne vtičnice
Pri določenih modelih je največja svetlost zaslona na voljo samo v načinu z napajanjem iz električne vtičnice. Pri uporabi akumulatorskega napajanja se zniža svetlost zaslona, ki je nato ne morete povečati.

Največja svetlost zaslona je na voljo samo v načinu z napajanjem iz električne vtičnice. Pri uporabi akumulatorskega napajanja se zniža svetlost zaslona, ki je nato ne morete povečati.

Pri določenih modelih je največja svetlost zaslona na voljo samo v načinu z napajanjem iz električne vtičnice. Pri uporabi akumulatorskega napajanja se zniža svetlost zaslona, ki je nato ne morete povečati.

Te informacije preverite v dokumentaciji računalnika.
9. Centralna procesna enote (CPE)
Zmogljivost CPE v vašem računalniku se lahko razlikuje od tehničnih podatkov pri naslednjih pogojih:
 1. uporaba določenih zunanjih naprav,
 2. uporaba akumulatorskega napajanja namesto napajanja iz električne vtičnice,
 3. uporaba določene programske opreme za večpredstavnost, računalniško generirano grafiko ali video posnetke,
 4. uporaba standardnih telefonskih linij ali omrežnih povezav z nizko hitrostjo prenosa podatkov,
 5. uporaba zahtevne programske opreme za modeliranje, kot so profesionalne aplikacije za računalniško podprto oblikovanje,
 6. hkratna uporaba večjega števila aplikacij ali funkcij,
 7. uporaba računalnika na področjih z nizkim zračnim tlakom (nadmorska višina nad 1000 m),
 8. uporaba računalnika izven temperaturnega območja od 5 °C do 30 °C ali nad 25 °C na velikih višinah (vse temperaturne omejitve so približne in se lahko razlikujejo za posamezne modele računalnikov – točne podatke najdete v dokumentaciji računalnika ali na Toshibinem spletnem mestu: bl.computers.toshiba-europe.com ali pa se obrnite na Toshibino tehnično podporo).


Zmogljivost centralne procesne enote se lahko od specifikacij razlikuje tudi zaradi konfiguracije računalnika.

Pri določenih pogojih se lahko računalnik samodejno zaustavi. To je normalna zaščitna funkcija, ki je zasnovana za zaščito pred izgubo podatkov ali poškodbami izdelka v primeru uporabe izven priporočenih pogojev. Izgubo podatkov lahko preprečite z rednim izdelovanjem varnostnih kopij na zunanjih medijih za shranjevanje podatkov. Računalnik uporabljajte le pod priporočenimi pogoji. Tako bo njegova zmogljivost vedno optimalna. Informacije o dodatnih omejitvah si preberite v dokumentaciji računalnika v poglavju o okoljskih pogojih. Za dodatne informacije se obrnite na Toshibino službo za tehnično pomoč in podporo.

64-bitni procesorji so zasnovani za 32- in 64-bitno delovanje.
Za 64-bitno delovanje morajo biti izpolnjene naslednje zahteve za strojno in programsko opremo:
 • 64-bitni operacijski sistem,
 • 64-bitna CPE, nabor vezij in sistem BIOS (Basic Input/Output System – osnovni vhodno/izhodni sistem),
 • 64-bitni gonilniki naprav,
 • 64-bitna programska oprema.
Določeni gonilniki naprav in/ali programska oprema morda niso kompatibilni s 64-bitno CPE, zato lahko pride do nepravilnega delovanja. V računalniku je nameščena 32-bitna različica operacijskega sistema, razen če je posebej navedeno, da je nameščen 64-bitni operacijski sistem. Za dodatne informacije si oglejte dokumentacijo izdelka ali obiščite spletno stran izdelka.
10. Zaščita proti kopiranju
Na določenih medijih je morda uporabljena zaščita proti kopiranju, ki lahko preprečuje ali omejuje snemanje ali predvajanje medija.
11. Kapaciteta trdega diska
En gigabajt (GB) pomeni 109 = 1.000.000.000 bajtov pri potencah števila 10. Operacijski sistem računalnika pa kapaciteto shranjevanja podatkov šteje s potencami števila 2. Tako je definicija 1 GB = 230 = 1.073.741.824 bajtov, zato je prikazana manjša kapaciteta. Razpoložljiva kapaciteta bo manjša tudi, če je v izdelku prednameščen en ali več operacijskih sistemov, kot so operacijski sistemi Microsoft, in/ali programska oprema ali medijske vsebine. Dejanska kapaciteta formatiranega izdelka je lahko različna.
12. Brezžične in žične komunikacijske možnosti
Brezžične in žične komunikacijske možnosti se smejo uporabljati v državah, kjer so odobrene.
13. Teža
Teža se lahko razlikuje glede na konfiguracijo izdelka, vgrajene dele drugih proizvajalcev, odstopanja pri proizvodnji in izbrane možnosti.
14. Zaščita proti kopiranju
Na določenih medijih je morda uporabljena zaščita proti kopiranju, ki lahko preprečuje ali omejuje snemanje ali predvajanje medija.
15. Ikone neprisotnih funkcij
Nekatera ohišja prenosnih računalnikov so oblikovana tako, da sprejmejo vse možne konfiguracije celotne serije izdelkov. Vaš model morda nima vseh funkcij in tehničnih značilnosti, ki ustrezajo vsem ikonam ali stikalom, prikazanim na ohišju prenosnega računalnika.
16. Možnost sprememb
Čeprav je Toshiba v času objave po svojih najboljših močeh poskusila zagotoviti točnost tukaj navedenih podatkov, se lahko tehnični podatki o izdelkih, konfiguracije, cene, razpoložljivost sistemov/komponent/možnosti spremenijo brez predhodnega obvestila.

Oblikovanje ter barve se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila in se lahko razlikujejo od prikazanih. Mogoče so napake ali pomanjkljivosti v vsebini.
17. Slike
Slike na spletnem mestu so samo informativne narave. Namenjene so boljši predstavitvi delovanja funkcij in ne prikazujejo podrobnosti dejanskih funkcij ali izdelkov.
18. Avtorske pravice
Microsoft, Windows in Windows 7 so zaščitene blagovne znamke ali blagovne znamke družbe Microsoft Corporation v ZDA in/ali drugih državah. Vse blagovne znamke so priznane.

Intel, logotip Intel, Intel Core, Core Inside, Intel vPro, Pentium, Pentium Inside, Celeron, Celeron Inside, Intel Atom, Atom Inside, Centrino in Centrino Inside so blagovne znamke družbe Intel Corporation v ZDA in drugih državah.

BunnyPeople, Celeron, Chips, Dialogic, EtherExpress, ETOX, FlashFile, i386, i486, i960, iCOMP, InstantIP, Intel, Intel Centrino, logotip Intel Centrino, logotip Intel, Intel386, Intel486, Intel740, IntelDX2, IntelDX4, IntelSX2, Intel Inside, logotip Intel Inside, Intel NetBurst, Intel NetMerge, Intel NetStructure, Intel SingleDriver, Intel SpeedStep, Intel StrataFlash, Intel Xeon, Intel XScale, IPLink, Itanium, MCS, MMX, logotip MMX, logotip Optimizer, OverDrive, Paragon, PDCharm, Pentium, Pentium II Xeon, Pentium III Xeon, Performance at Your Command, skoool, Sound Mark, The Computer Inside., The Journey Inside, VTune in Xircom so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke družbe Intel Corporation ali njenih hčerinskih podjetij v ZDA in drugih državah.
IZJAVE IN PRAVNE OPOMBE ZA POSAMEZNE MODELE
1. Brezžična omrežna povezava/Atheros za 802.11a, b in g
Hitrost prenosa podatkov prek brezžičnega omrežja in doseg signala brezžičnega omrežja se lahko razlikujeta glede na elektromagnetna polja v bližnji okolici, ovire, zasnovo in konfiguracijo dostopne točke ter zasnovo in konfiguracijo odjemalske programske/strojne opreme. Dejanska hitrost prenosa podatkov bo nižja od teoretične najvišje hitrosti.
2. Za modele Atheros
Funkcijo Atheros SuperAG™ ali SuperG™ lahko uporabljate samo, če jo podpirata odjemalec in dostopna točka. Zmogljivost teh funkcij se lahko razlikuje glede na format poslanih podatkov.
3. Za 802.11a, b in g
Hitrost prenosa podatkov prek brezžičnega omrežja in doseg signala brezžičnega omrežja se lahko razlikuje glede na elektromagnetna polja v bližnji okolici, ovire, zasnovo in konfiguracijo dostopne točke ter zasnovo in konfiguracijo odjemalske programske/strojne opreme. [xx Mb/s je teoretična najvišja hitrost prenosa podatkov po standardu IEEE 802.11 (a/b/g).] Dejanska hitrost prenosa podatkov bo nižja od teoretične najvišje hitrosti.
4. Za 802.11a, g in n
Novi brezžični omrežni vmesnik »AR9281« podpira standarde IEEE 802.11b/g/draft-n, vendar ne podpira standarda IEEE 802.11a. Brezžični vmesnik je bil izdelan na osnovi osnutka specifikacij standarda IEEE 802.11n in morda ni združljiv z določenimi napravami WI-Fi® oz. ne podpira vseh njihovih funkcij (na primer zaščite).
5. Tehnologija HD DVD – splošno
Ker je HD DVD nov format, ki izkorišča nove tehnologije, so možne težave z diski, digitalnimi povezavami in druge težave v zvezi z združljivostjo in/ali delovanjem. Ta izdelek ne podpira naprednih interaktivnih in navigacijskih funkcij video formata HD DVD, vključno s (vendar ne omejeno na) funkcijo slika-v-sliki (Picture in Picture – PIP) in pretakanjem podatkov prek omrežja. Logotip HD DVD (HD DVD-ROM) predstavlja skladnost optičnega pogona s kriteriji Foruma DVD za ustreznost s fizičnim formatom HD DVD in ne pomeni skladnosti s specifikacijami video posnetkov HD DVD, kot jih določa Forum DVD.

Za namene zaščite proti kopiranju so v računalnik vgrajeni ključi AACS (Advanced Access Content System – napredni sistem za dostop do vsebin). Ključe AACS je treba občasno obnoviti, kar lahko enostavno izvedete prek povezave z internetom. Obnovitev ključa AACS bo kupcem na voljo brezplačno. Če ključ AACS ne bo obnovljen, predvajalna programska oprema HD DVD ne bo več predvajala vsebin HD DVD z zaščito AACS. Še vedno pa bo omogočeno predvajanje ostalih vsebin, kot so diski DVD ali nezaščitene vsebine HD DVD.

Za več informacij o zaščiti s ključi AACS obiščite www.aacsla.com/home.
6. Predvajalne zmogljivosti HD DVD
Pri določenih vsebinah HD DVD lahko izkusite izpuščanje posameznih sličic ali slabše delovanje. Če je vaš model opremljen z vrati HDMI, je za predvajanje vsebin HD DVD na zunanjem zaslonu potreben zaslon z vhodom HDMI™ ali DVI, ki je združljiv z zaščitnim protokolom HDCP. Za predvajanje vsebin HD DVD je potrebno zunanje napajanje. Ker je za predvajanje vsebin HD DVD potrebna vsa zmogljivost CPE, morate pred zagonom predvajanja zapreti vse ostale aplikacije. Pri uporabi modula Dolby Virtualizer z notranjimi zvočniki, analognim avdio izhodom ali digitalnim avdio izhodom (HDMI in S/PDIF) bo kakovost avdio vsebin z visoko frekvenco vzorčenja (nad 48 kHz) znižana.
7. Predvajanje vsebin z ločljivostjo 1080i
Za predvajanje vsebin z ločljivostjo 1080i je potreben zunanji ali notranji zaslon s podporo za ločljivost 1080i, s pretvorbo v višjo ločljivost pa bodo vsebine DVD predvajane v skoraj HD-kakovosti. Učinek izboljšav se lahko razlikuje glede na kakovost vsebin in zmožnosti/funkcionalnost/nastavitve naprave. Možna je prisotnost video šuma, kar je odvisno od kakovosti vsebin.
8. Predvajalnik diskov Blu-ray Disc™
Tehnologija za predvajanje diskov Blu-ray Disc™. Možne so težave z združljivostjo in/ali delovanjem. Določene interaktivne funkcije morda ne bodo podprte, odvisno od združljivosti, omrežnih nastavitev ali drugih pogojev. Za namene zaščite proti kopiranju so v računalnik vgrajeni ključi AACS (Advanced Access Content System – napredni sistem za dostop do vsebin). Te ključe je treba občasno obnoviti, kar bo sprva na voljo brezplačno. Po začetnem obdobju bo družba Corel Corporation pričela ponujati ključe AACS v skladu s takrat veljavnimi določili in pogoji. Za več informacij o zaščiti s ključi AACS obiščite www.aacsla.com/home.

Pri določenih vsebinah Blu-ray lahko izkusite izpuščanje posameznih sličic ali slabše delovanje. Za predvajanje na zunanjem zaslonu potrebujete vrata HDMI s podporo za protokol RGB/HDCP. Za predvajanje vsebin Blu-ray je potrebno zunanje napajanje. Funkcija prikaza na dveh zaslonih ni podprta. Med predvajanjem diskov Blu-ray morate zapreti vse ostale aplikacije.

Tehnologija za predvajanje diskov Blu-ray Disc™. Možne so težave z združljivostjo in/ali delovanjem. Določene interaktivne funkcije morda ne bodo podprte, odvisno od združljivosti, omrežnih nastavitev ali drugih pogojev. Za namene zaščite proti kopiranju so v računalnik vgrajeni ključi AACS (Advanced Access Content System – napredni sistem za dostop do vsebin). Te ključe je treba občasno obnoviti, kar bo sprva na voljo brezplačno. Po začetnem obdobju bo družba Corel Corporation pričela ponujati ključe AACS, v skladu s takrat veljavnimi določili in pogoji. Za več informacij o zaščiti s ključi AACS obiščite www.aacsla.com/home.

Pri določenih vsebinah Blu-ray lahko izkusite izpuščanje posameznih sličic ali slabše delovanje. Za predvajanje na zunanjem zaslonu potrebujete vrata HDMI s podporo za protokol RGB/HDCP. Za predvajanje vsebin Blu-ray je potrebno zunanje napajanje. Funkcija prikaza na dveh zaslonih ni podprta. Med predvajanjem diskov Blu-ray morate zapreti vse ostale aplikacije.

Dodatne opombe/navodila za predvajalnik diskov Blu-ray:

Predvajalnik diskov Blu-ray ne podpira predvajanja diskov DVD. Za predvajanje diskov DVD uporabite predvajalnik »TOSHIBA DVD Player«.

Podpora predvajalnih funkcij za diske Blu-ray je lahko pri posameznih diskih Blu-ray različna. Z vprašanji o tem se obrnite na založnika vsebin na disku.

Diska Blu-ray ne predvajajte med snemanjem televizijskega programa (v živo ali z nastavljenim samodejnim snemanjem ob določenem času). Zaradi tega lahko pride do napak pri predvajanju diska Blu-ray ali pri snemanju televizijskega programa.

Pri predvajanju vsebin BD-J bližnjice na tipkovnici in funkcije za nadaljevanje predvajanja niso podprte.

Predvajalnik diskov Blu-ray ne podpira predvajanja diskov HD DVD. Za predvajanje v kakovosti HD so potrebni diski Blu-ray z vsebino v visoki ločljivosti.

Ko je zagnan predvajalnik diskov Blu-ray, ne vklopite načina mirovanja ali hibernacije računalnika.

Koda regije diska Blu-ray (video) se mora ujemati s kodo regije predvajalnika diskov Blu-ray. V nasprotnem primeru disk Blu-ray ne bo pravilno predvajan. Kode regij lahko nastavite v programski opremi WinDVD BD (pogovorno okno [Setup] (Nastavitve), jeziček [Region] (Regija)).

Pri predvajanju diskov Blu-ray napajalni kabel računalnika priklopite prek napajalnika v električno vtičnico. V nasprotnem primeru predvajanje diska Blu-ray morda ne bo tekoče.

9. Tehnologija SRS
Pri določenih modelih prenosnih računalnikov je tehnologija SRS TruSurround XT na voljo samo pri uporabi aplikacij WinDVD. Tehnologija SRS WOW je na voljo samo za Windows Media Player 9 s standardnim vmesnikom operacijskega sistema Windows.

Pri določenih modelih prenosnih računalnikov je tehnologija SRS za izboljšanje zvoka na voljo samo v operacijskih sistemih Microsoft Windows.

Veljavne podatke za model svojega prenosnega računalnika preverite v dokumentaciji izdelka.
10. Modeli s funkcijo vrat USB za polnjenje pripomočkov
Funkcija vrat USB za polnjenje pripomočkov (USB Sleep & Charge) z določenimi zunanjimi napravami morda ne bo delovala, četudi so skladne s specifikacijami standarda USB. V takšnih primerih za polnjenje naprave VKLOPITE računalnik.
11. Modeli z napravo GPS
Delovanje naprave GPS je odvisno od okoljskih pogojev, ovir in motenj drugih radijskih valov. Samostojne naprave GPS bodo običajno imele boljši sprejem signala GPS, kot naprave GPS v prenosnih računalnikih na istem mestu, zaradi morebitnih radijskih motenj od ostalih sestavnih delov računalnika.
12. Zunanji trdi diski, naprodaj ločeno kot dodatna oprema
En gigabajt (GB) pomeni 109 = 1.000.000.000 bajtov pri potencah števila 10. Operacijski sistem računalnika pa kapaciteto shranjevanja podatkov šteje s potencami števila 2. Tako je definicija 1 GB = 230 = 1.073.741.824 bajtov, zato je prikazana manjša kapaciteta. Razpoložljiva kapaciteta bo manjša tudi, če je v izdelku prednameščen en ali več operacijskih sistemov, programska oprema ali medijske vsebine. Dejanska kapaciteta formatiranega izdelka je lahko različna.
13. Za modele s televizijskim sprejemnikom
Televizijski sprejemnik bo deloval samo v državi nakupa računalnika.

Televizijski sprejemnik bo deloval samo v državi nakupa računalnika.
Če morate računalnik uporabljati med nevihto s strelami in televizijski sprejemnik povežete z zunanjo anteno, je računalnik dobro uporabljati v načinu z napajanjem iz električne vtičnice. Napajalnik omogoča nekaj zaščite (vendar ne popolne) pred morebitnim udarom strele. Za popolno zaščito računalnika med nevihto s strelami ne uporabljajte.
14. Svetlost zaslona LCD in naprezanje očes
Svetlost zaslona LCD je skoraj enaka svetlosti televizijskih naprav. Priporočamo prilagoditev svetlosti zaslona LCD na udobno raven, da preprečite morebitno naprezanje očes.
15. Tipkovnice, odporne proti tekočinam
Tipkovnice, ki so odporne proti razlitju tekočin, omogočajo zaščito podatkov pred nenamernim razlitjem tekočin do 30 ml, pri čemer imate na voljo 3 minute, da shranite delo in zaustavite računalnik.
16. Mobilna širokopasovna povezava
Za mobilne širokopasovne storitve je morda potrebna ločena naročnina. Mobilna širokopasovna storitev morda na vašem območju ni na voljo. Upoštevajte, da je mobilna širokopasovna storitev morda odvisna od kartice SIM, omrežja in združljivosti naprave. Če imate vprašanja glede razpoložljivosti in drugih podrobnosti, se obrnite na ponudnika storitev in/ali prodajalca. Vdelana mobilna širokopasovna povezava in vse omenjene specifikacije so odvisne od modela in konfiguracije.
Izjave o modelih HD DVD
1. Tehnologija HD DVD
Ker je HD DVD nov format, ki izkorišča nove tehnologije, so možne težave z diski, digitalnimi povezavami in druge težave v zvezi z združljivostjo in/ali delovanjem. Ta izdelek ne podpira naprednih interaktivnih in navigacijskih funkcij video formata HD DVD, vključno s, vendar ne omejeno na, funkcijo slika-v-sliki (Picture in Picture – PIP) in pretakanjem podatkov prek omrežja. [***Pomembne informacije o predvajalnih zmožnostih formata HD DVD si oglejte v »Podrobnih specifikacijah« (Detailed Specs) za modele Toshiba HD DVD na spletnem mestu www.computers.toshiba.com. ]Logotip HD DVD (HD DVD-ROM) predstavlja skladnost optičnega pogona s kriteriji Foruma DVD za ustreznost s fizičnim formatom HD DVD in ne pomeni skladnosti s specifikacijami video posnetkov HD DVD, kot jih določa Forum DVD.

Za namene zaščite proti kopiranju so v računalnik vgrajeni ključi AACS (Advanced Access Content System – napredni sistem za dostop do vsebin). Ključe AACS je treba občasno obnoviti, kar lahko enostavno izvedete prek povezave z internetom. Obnovitev ključa AACS bo kupcem na voljo brezplačno. Če ključ AACS ne bo obnovljen, predvajalna programska oprema HD DVD ne bo več predvajala vsebin HD DVD z zaščito AACS. Še vedno pa bo omogočeno predvajanje ostalih vsebin, kot so diski DVD ali nezaščitene vsebine HD DVD. Za več informacij o zaščiti s ključi AACS obiščite www.aacsla.com/home. ***Spremenite v skladu z razpoložljivostjo podrobnih informacij za vašo regijo.

Če je vaš model opremljen z vrati HDMI, je za predvajanje vsebin HD DVD na zunanjem zaslonu potreben zaslon z vhodom HDMI™ ali DVI, ki je združljiv z zaščitnim protokolom HDCP.

Pri določenih vsebinah HD DVD lahko izkusite izpuščanje posameznih sličic ali slabše delovanje.

Za predvajanje vsebin HD DVD je potrebno zunanje napajanje.

Ker je za predvajanje vsebin HD DVD potrebna vsa zmogljivost CPE, morate pred zagonom predvajanja zapreti vse ostale aplikacije.

Pri uporabi modula Dolby Virtualizer z notranjimi zvočniki, analognim avdio izhodom ali digitalnim avdio izhodom (HDMI in S/PDIF) bo kakovost avdio vsebin z visoko frekvenco vzorčenja (nad 48 kHz) znižana.