* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *
18. maj, 2017.
Toshiba Europe GmbH

Ranljivost serijske programske opreme Intel


Družba Intel Corporation (»Intel«) stranke obvešča, da je funkcija upravljanja na daljavo prek nekaterih izdelkov Intel, vključno s serijsko programsko opremo Intel® Active Management Technology, ranljiva, saj lahko pride do nepooblaščene prisvojitve pravic. Posodobitev serijske programske opreme za Toshibine izdelke je v pripravi. Dokler posodobitev serijske programske opreme ne bo na voljo, strankam z zadevnim izdelkom priporočamo, da onemogočijo to funkcijo (glejte razdelek 3. Priporočila ).

1. Intelove varnostne informacije o ranljivosti

Družba Intel je objavila varnostne informacije o ranljivosti serijske programske opreme Intel® Active Management Technology, Intel® Standard Manageability in Intel® Small Business Technology (*), saj lahko nepooblaščeni napadalec pridobi pravice za nadzor nad funkcijami upravljanja, ki jih omogočajo ti izdelki.

Podrobnosti so na voljo na Intelovem spletnem mestu:

https://security-center.intel.com/advisory.aspx?intelid=INTEL-SA-00075&languageid=en-fr

(*) V Toshibine izdelke je vgrajena le tehnologija »Intel® Active Management Technology«.

2. Izdelki, za katere velja to obvestilo

Vsi Toshibini izdelki, ki so bili na trg uvedeni od leta 2010 in imajo vgrajeno centralno procesno enoto Intel® vPro™.

Na seznamu izdelkov preverite, ali obvestilo velja za vaš izdelek. Če ste v dvomih, lahko z Intelovim orodjem preverite, ali obvestilo velja za vaš izdelek: https://downloadcenter.intel.com/download/26755

3. Priporočila

Posodobitev serijske programske opreme za Toshibine izdelke bo na voljo po koncu maja, 2017. Toshiba bo podroben razpored objavila na tem spletnem mestu:

http://go.toshiba.com/intelsecuritynotice

Kot ukrep za zmanjšanje možnosti nepooblaščenega napada na omrežje Toshiba strankam priporoča, da onemogočijo tehnologijo »Intel® Active Management Technology« po navodilih na spodnjem spletnem mestu:

https://downloadcenter.intel.com/download/26754


  • Informacije v tem dokumentu se lahko spremenijo brez obvestila.
  • »Intel« je blagovna znamka družbe Intel Corporation v Združenih državah in drugih državah.
  • Druga imena in blagovna znamke so lahko last drugih.

Change is here

Dynabook Inc. (The former company name is Toshiba Client Solutions Co., Ltd.) and its subsidiaries were deconsolidated from Toshiba Group on October 1, 2018.

Find out more